http://www.fundacionrosacruz.org/la-biblioteca/sede-de-barcelona/biblio bcn 01

La biblioteca de la Fundació Rosacreu està situada al barri del Poble Nou, molt a prop de la Rambla, concretament al carrer de Sant Joan de Malta, número 219. Està oberta els dilluns, dimecres i divendres feiners, de les 7 a les 9 de vespre, tot l’any menys els mesos de juliol i agost.

Aquesta és una biblioteca molt particular i probablement per les seves característiques sigui única: els seus més de quatre mil volums que estan especialitzats en alquímia, hermetisme, càbala, mística, rosacreu, maçoneria, entre d’altres temes,  es troben a disposició de tothom que sigui estudiós o simplement interessat.

Com podeu veure, els temes de que tracten els volums que hi tenim no són els més habituals a les biblioteques que coneixem. Podríem dir que els títols ens evoquen quelcom d’amagat.

És una biblioteca hermètica, és a dir, està especialitzada en una línea de pensament que moltes vegades ha estat rebutjat per la “història oficial” i que, malgrat tot, ha sobreviscut al llarg dels segles.

Per això, a Barcelona volem que estigui a l’abast de tothom i sense amagar-se de res, ara que les circumstàncies ho permeten. Tot aquest tresor de pensaments ens pot ajudar a tenir una visió més àmplia i profunda de la història i, molt probablement, a comprendre’ns millor a nosaltres mateixos.

La biblioteca és, a més a més, la seu del Centre d’Estudis Càtars, concebut com un centre de per a l’estudi del catarisme medieval. Té probablement la més gran quantitat de títols i referències que es puguin trobar junts sobre aquest tema al nostre país.


Quem está Online

Temos 50 visitantes e Nenhum membro online

Palavras-chave

Buscar